Skolegårdens helvedeJeg glemmer ALDRIG skoletiden, som var et rent helvede hvis ikke det lige var for min rigtig gode og meget sympatiske lærer


Jeg kan lige så godt sige det med det samme; Jeg hadede skolen som pesten! Jeg var altid utrolig angst og stresset og blev mobbet dag ud og dag ind, fordi jeg ikke kunne aflæse og forstå de sociale regler.

På et tidpunkt, lige efter jeg var startet i børnehaveklasse, kom jeg på psykiatrisk afdeling i Glostrup. Det var en hård tid som du måske har læst om et andet sted på hjemmesiden. Jeg kom tilbage et halvt års tid senere, og ud over at have sociale vanskeligheder, så blev de bestemt ikke bedre af, at have været væk fra "sammenholdet" i så lang tid.

Vi havde et par drenge i klassen, som var nogle værre rødder. Vi fik også etikette på som værende den værste klasse på hele Nyager skole, der ellers er en rigtig god skole. Glemmer aldrig hvordan de smadrede min helt nye cykel, som jeg fik på min 12 års fødselsdag. Jeg var pave stolt over den cykel, for det var min første helt nye cykel, men smadret blev den. Jeg følte endelig jeg fik noget, der bare var mit. Noget nyt, noget rart og noget helt specielt, for jeg havde netop ønsket mig denne model, farve mm.

Lykken varede kort, som I nok kan regne ud, og jeg var knust. Ét var at min bedste veninde abede efter og fik den samme cykel og i samme farve (min var alligevel lidt flottere syntes jeg, fordi hendes havde et anderledes styr ⛈), eller når jeg selv fra tid til anden glemte den i skolegården til næste dag eller mandag morgen, men at nogen ødelagde den, var for meget af det gode.

Vi var engang på lejrskole på Bornholm og her var jeg helt alene og følte en evig angst. Ingen af de andre gad at have mig med i deres klike og samtaler, og da jeg på et tidspunkt fik sagt noget, som de mente var forkert, blev jeg frosset ud og mobbet resten af turen. Det var et rent helvede. Jeg var dog heldig at have en enkelt veninde, som dog valgte mig fra, når andre gad hende, for hun var også lidt af et mobbe-offer, men da hendes familie havde spilleautomater (ja sådan nogle man har stående på Bakken og Tivoli og i gamle dage på grillbarer mm.), 4-5 stk. TV-apparater og betamax videoafspillere samt en tæskelækker storebror, så piger og drenge sværmede om hende i de større klasser.

Broderen døde desværre i en bilulykke på vej hjem fra Holland i en meget ung alder. Det tog vældig hårdt på min veninde - og gør det stadigvæk den dag i dag har jeg ladet mig vide, hvilket er helt forståeligt, for de var meget tæt knyttet til hinanden.

Havde det ikke været for min evig trofaste lærer Torsten, så havde jeg aldrig overlevet skoletiden. Han er desværre død i dag, da han kom ud for en ulykke.