Min sjette sans


Jeg har simpelthen en sjette sans, så meget kan jeg sige jer...


Og det er blevet tydeligt for mig her i den seneste tid! Jeg kan mærke noget ske før det overhovedet sker. Mærke andre menneskers sindsstemning meget intenst, hvilket kan være yderst hårdt og angstprovokerende. Jeg tror derfor ikke at min voldsomme angst og OCD gennem opvæksten og livet, kun bunder i dysfunktionel opvækst, men i den grad også min evne til at mærke langt mere end normalt samt den sjette sans.

Hvis nogen havde nævnt sådan noget for mig for bare et år siden, ville jeg tænke at de havde en skrue løs et sted. I dag er jeg blevet klogere - og selvindsigt gør mennesker nysgerrige, opsøgende, rummelige og dermed klogere.

For nogle år tilbage hørte jeg i nyhederne, at en mand var blevet alvorlig forbrændt i Århus (uden at kende nogen i Århus troede jeg). Jeg kunne med det samme mærke, at det var min nevøs far, hvorfor jeg først forsøgte at ringe til mine forældre uden held, hvorefter jeg spurtede hjem til dem for at overrække dem nyheden om, at han var kommet tilskade. Mine forældre gad ikke høre på mig trods jeg var meget oprevet (de gider ofte ikke at høre på ret meget), men kort tid efter ringede telefonen med samme besked.

Jeg har også en evne til at forudse hvad der vil ske, når jeg møder (nye) bekendtskaber. Jeg ved ofte på forhånd, hvem jeg kommer til at se i fremtiden og hvem der er uholdbare. Det samme gør sig gældende overfor en mand, jeg lige har mødt. Jeg kan mærke, hvad han føler for mig - også selvom han smutter, men så ved jeg, at der er flere nuancer i hans handlinger.

Jeg fik på et tidspunkt at vide af en i servicebranchen med flere ansatte, at hans ansatte var vant til at aflæse folk, og jeg derfor burde lytte til vedkommende (en ansat ytrede nogle råd), men jeg kunne mærke noget helt andet. Dette nævnte jeg ikke, men nikkede bare nysgerrigt tilbage. Nu må vi se, hvem der får ret :). selvsamme rådgivende gut var meget forelsket på et tidspunkt, hvorfor han søgte råd hos mig. Han var helt sikker på, at forelskelsen var gengældt, men jeg mærkede noget helt andet, og jeg fik ret, fordi jeg mødte en veninde til hans udkårne. Jeg nævnte dog aldrig min mistanke overfor ham, men arbejdede i stedet på at udvikle hans selvværd.

Tidligere stolede jeg bare ikke på disse evner, fordi andre havde travlt med at pådutte mig egne - og til tider dysfunktionelle - erfaringer, men de har jo ikke disse evner, og kan derfor ikke rådgive mig på netop dette punkt.

Jeg har ligeledes en evne til at se lige ind i folk; aflæse deres sårbarhed, stemmeleje, aflæse deres ord og meget andet. Jeg har oplevet folk sige, at de virkelig føler at de kan være sig selv i mit nærvær, hvilket de synes er super skønt, men det gør dem også enorm sårbare har jeg ladet mig vide. Nu hvor jeg har så stor psykologisk viden, tænker jeg ikke længere at folk vender mig ryggen, fordi der er noget negativt galt med mig Og jeg bliver jeg ikke længere skræmt af disse mange følelser, fordi jeg i dag kan sætte dem i system sammen med min faglige viden. Det gør livet langt nemmere for mig på flere fronter, men det gør også livet skrøbeligt på andre fronter.

Min mor fortæller mig for kort tid siden, at jeg altid har haft disser evner, men jeg har ikke været bevidst om det. I stedet troede jeg at jeg var skør. Sagt på en anden måde, så har ingen nævnt det for mig før jeg selv blev opmærksom på fænomenet - og fordi jeg i dag tør stå ved den jeg er!