Mentorer og fagfolk


Mine kampe med mentorer


Der er nogen der siger, at man ikke kan sætte adresse på sine følelser, sætte/mærke grænser (fordi man ikke kan adressere følelser), tale i dialog og forstå/aflæse det non verbale med en autisme profil (og ADHD), men det passer ikke. Nogen mener også, at jeg ikke kan lære fra mig, fordi jeg har autisme og ADHD, men det passer heller ikke. Jeg har lært at aflæse til "husbehov", og jeg har i lært at føle dybt inde i sindet, og formår derfor både at sætte grænser, sige fra og sidst men ikke mindst, tage imod det, jeg ønsker mig af livet langt hen ad vejen.

Jeg har ligeledes formået, at arbejde mig helt ind i sindet, hvilket man heller ikke kan med en autisme profil, men det passer heller ikke helt, og heldigvis for det. Og nogen siger også, at det er umuligt at lære sig mentalisering, men det er ikke helt sandt - omvendt kan jeg aldrig komme til at lære det 100% naturligt. Men hvad pokker, mange kan det, og de bruger det ikke, for ellers ville der vel ikke være så mange kampe og svinere på de sociale medier mm.? Jeg skal hele tiden gøre mig umage, og jeg gør mig umage - eller lære af mine fejl hver eneste gang. Ikke kun hver anden eller tredje gang, men hver gang.

Det er nemlig stressen, fordommene, de dårlige bekendtskaber og det dysfunktionelle liv, som gør, at man mister evnen til at adressere følelser, sætte grænser og at leve livet på en harmonisk og styrkende måde. Jeg har bare mere af det hele, hvorfor jeg skal kæmpe endnu mere for at nå dybt ind i sindet. Men mange kæmper slet ikke, men lever et autopilot liv og peger fingre så snart nogen "ødelægger" deres komfortzone. Det gode liv er noget man selv er nødt til at skabe gennem en professionel, ved styrke og mod og gennem gode mennesker.

Jeg lærte en mand ved navn Anders at kende i 1998. Han var af en helt særlig støbning, men ikke mindst, så formåede han at se mig nøjagtig som den jeg var uden fordomme om, hvad jeg kunne eller ikke kunne. Han kunne nemlig rumme hele mig uden forbehold og sådan skal kærlighed være om det er til en partner, familiemedlem, ven eller andet, så er det vigtigt for at leve i harmoni til os selv. Og så husk på, at du er langt stærkere end hvad din mor og andre mener, men vi kan så godt lide, at fastholde folk i deres vante roller, så vi undgår at mærke egen usikkerhed og frustration. Dette er grunden til, at vi roder i andres lejr. Vi kan dog kun give det videre, som vi selv indeholder eller har lært via personlig udvikling uanset hvem vi er - også selv om det er dysfunktionelt. Vi kan også kun være nysgerrige, hvis vi selv føler os gode nok dybest inde. Og kun være nærværende, hvis vi tør at vise vores sårbarhed samt give og modtage ægte kærlighed, når vi tør at vise hvem vi er på godt og ondt.

Jeg elsker Anders af hele mit hjerte, hvilket han udmærket er klar over. Anders sagde til mig for kort tid siden "Camilla, du møder jo gode mennesker, fordi du selv er en rar, givende og omsorgsfuld person". Af kærlighed og ved at tro på det bedste i andre og deres kunnen, får du det bedste retur. Ved at være nysgerrig og imødekommende kan du lære rigtig meget af de mennesker, som du ikke har ret meget tilfælles med. Tak til Marianne, fordi du altid har troet på mig. Tak til min søster Elisabeth, fordi du virkelig tror på mig i dag, og ikke mindst viser, hvor stolt du er af mig (jeg er også meget stolt af dig, og at du er min dejlige søster <3 ). Jeg har mødt rigtig mange skønne mennesker i den seneste tid, og det er bare dejligt ;)

Det er bare for at fortælle, at mange såkaldte "professionelle" fastholder sådan nogen som mig i en bestemt rolle samtidigt med, at de har travlt med at vise mig og mange andre vejen frem. Det er meget utroværdigt. Man er nødt til selv at turde vove pelsen og udvikle sig, samt tro på, at tingene kan lade sig gøre, hvis man skal kunne give dette videre. Ellers falder det hele til jorden, hvis du spørger mig...

Hatten af for min to psykiatere. De har altid set mig som den jeg er!

11 Tegn på, at du dit arbejde gør dig deprimeret og stresset.

Kilde: msn.com

Jeg fik alle symptomer kort tid efter, at være startet på et afklaringsforløb for autister i Ballerup...